Zazwyczaj nie lubimy stołówek, konserw i mrożonek. Nie mamy również ochoty na rzadkie,
egzotyczne produkty, które zwykle po jednokrotnym użyciu leżą zapomniane w szafkach
kuchennych. Nie chcemy wydawać fortuny na zrównoważone odżywianie ani spędzać
wkuchni wielu godzin, przygotowując jeden posiłek. Potrzebujemy pomysłu na zbilansowaną
i zróżnicowaną dietę oraz na szybkie dania z niewielu składników i właśnie takie przepisy
znajdują się w tej książce.
Warto zainspirować się 55 przepisami na różnorodne, bardzo proste i przede wszystkim
smaczne dania. Nie zabraknie nam już pomysłów na przekąskę czy deser. Wksiążce znaleźć
można przepis na każdą okazję: od szybkiego daniawdomu lub nawynos po kolacje i posiłki
ze znajomymi, późne niedzielne obiady oraz codzienne, zbilansowane przekąski zapewniające
energię życiową! I oczywiście desery!
Z trzech podstawowych składników przygotować można na przykład: racuszki z syropem
klonowym, tortillę z kiełbasą chorizo, wieprzowinę w sosie curry z mleczkiem kokosowym,
marokańskie kulki wołowe albo ptysie nadziewane waniliowymmascarpone.
Zatem do kuchni – wystarczy jedynie 15 minut, żeby przygotować smaczne danie. Zasada
jest prosta: mało składników, mało czasu, mało naczyń i przepyszne, zbilansowane posiłki!
7
Wstęp
Wstęp