Previous Page  2 / 21 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 2 / 21 Next Page
Page Background

2

Spis

treści

WSTĘP

..........................................................................................str. 6

MOJE BAZOWE SKŁADNIKI

......................................................str. 8

PRZEPISY PODSTAWOWE

Placki ziemniaczane.................................................................... str. 12

Frytki z solą aromatyzowaną czosnkiem i tymiankiem...........str. 14

Ziemniaki z przyprawą tandoori masala..................................str. 16

Zapiekanka ziemniaczana ze skwarkami...................................str. 17

Ziemniaki w skorupie z soli i rozmarynu..............................str. 18

Ziemniaki Hasselback (harmonijkowe) w sosie curry

z parmezanem............................................................................... str. 20

Idealne puree ziemniaczane........................................................ str. 22

Zapiekanka delfinacka................................................................ str. 23

Tłuczone ziemniaki z oliwą i pieprzem z Espelette..............str. 24

PRZEPISY KLASYCZNE

Ziemniaczki z czosnkiem i liśćmi laurowymi..........................str. 26

Ziemniaki z ziołami................................................................... str. 28

Ziemniaczki z szałwią w wędzonym boczku...........................str. 30

Pulpety ziemniaczane z brokułem..............................................str. 32

Sałatka piemoncka z trybulą..................................................... str. 33

Sałatka ziemniaczana z łososiem...............................................str. 34

Sałatka ziemniaczana z krewetkami i szpinakiem....................str. 36

Zupa ziemniaczana z różowym czosnkiem...............................str. 38