2
Spis
treści
WSTĘP
..........................................................................................str. 6
MOJE BAZOWE SKŁADNIKI
......................................................str. 8
PRZEPISY PODSTAWOWE
Placki ziemniaczane.................................................................... str. 12
Frytki z solą aromatyzowaną czosnkiem i tymiankiem...........str. 14
Ziemniaki z przyprawą tandoori masala..................................str. 16
Zapiekanka ziemniaczana ze skwarkami...................................str. 17
Ziemniaki w skorupie z soli i rozmarynu..............................str. 18
Ziemniaki Hasselback (harmonijkowe) w sosie curry
z parmezanem............................................................................... str. 20
Idealne puree ziemniaczane........................................................ str. 22
Zapiekanka delfinacka................................................................ str. 23
Tłuczone ziemniaki z oliwą i pieprzem z Espelette..............str. 24
PRZEPISY KLASYCZNE
Ziemniaczki z czosnkiem i liśćmi laurowymi..........................str. 26
Ziemniaki z ziołami................................................................... str. 28
Ziemniaczki z szałwią w wędzonym boczku...........................str. 30
Pulpety ziemniaczane z brokułem..............................................str. 32
Sałatka piemoncka z trybulą..................................................... str. 33
Sałatka ziemniaczana z łososiem...............................................str. 34
Sałatka ziemniaczana z krewetkami i szpinakiem....................str. 36
Zupa ziemniaczana z różowym czosnkiem...............................str. 38