

Tytuł oryginału:
A scuola di dolci. Attrezzi, tecniche, ricette e preparazioni di base illustrate step by step
© Food Editore, an imprint of Food (S.r.l.)
Via Mazzini n. 6 43121 Parma
www.gruppofood.com© Copyright for the Polish edition by Wydawnictwo JEDNOŚĆ, Kielce 2018
Projekt graficzny
Cristiana Mistrali
Fotografie
Davide di Prato
Przepisy
Licia Cagnoni, Piero Rainone i Simone Rugiati
Współpraca
Cristina Bottari, Lucia Carletti, Chiara Gianferrari, Giusy Giuffrida, Daniela Martini,
Armando Minuz, Monica Nastrucci, Monia Petrolini
Podziękowania dla
Omara Busiego (technika str. 30, 44, 102, 104) i Paoli Galaverni (przepisy str. 234, 236, 240)
* Gdy nie podano inaczej, śmietana wymieniona w przepisach
to kremówka (niekwaszona) 18–24% tłuszczu.
Przekład z języka włoskiego
Edyta Tkaczyk-Borówka
Redakcja i korekta
Justyna Wrona
Redakcja techniczna
Marcin Satro
Opracowanie graficzne okładki
Justyna Kułaga
ISBN 978-83-7971-433-9
Wydawnictwo JednoŚĆ
25-013 Kielce, ul. Jana Pawła II nr 4
Dział sprzedaży tel. 41 349 50 50
Redakcja tel. 41 349 50 00
www.jednosc.com.ple-mail:
jednosc@jednosc.com.plDruk i oprawa:
Drukarnia im. A. Półtawskiego
www.drukarnia.kielce.pl