Previous Page  15 / 21 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 15 / 21 Next Page
Page Background

15

1

Jajka wyjąć z lodówki 15 minut przed gotowaniem. Plastry

szynki przekroić na pół, pół bagietki przekroić na cztery

części.

2

Bagietkę lub kromki chleba przypiecwopiekaczu do chleba.

Posmarować masłem, nałożyć pół plastra szynki i plaster

sera cheddar. Kromki chleba (bagietkę) pokroić w paseczki.

3

W rondlu zagotować dużo wody, do wrzątku delikatnie

włożyć jajka i gotować 3 minuty od momentu, kiedy woda

ponownie zawrze.

4

Jajkawyjąć zwody, przełożyć do kieliszkówdo jaj iłyżeczką

stłuc górną część skorupki. Przyprawić solą i pieprzem,

od razu podać z przygotowanymi tartinkami.

+

1

/

2

bagietki albo 6 kromek

chleba tostowego

+ masło

+ sól i pieprz

Jajka na miękko

z szynką i serem

4

jajka

2

plastry

szynki

gotowanej

Późne śniadania

4

4

cienkie

plastry

sera

cheddar

... oraz

przygotowanie