15
1
Jajka wyjąć z lodówki 15 minut przed gotowaniem. Plastry
szynki przekroić na pół, pół bagietki przekroić na cztery
części.
2
Bagietkę lub kromki chleba przypiecwopiekaczu do chleba.
Posmarować masłem, nałożyć pół plastra szynki i plaster
sera cheddar. Kromki chleba (bagietkę) pokroić w paseczki.
3
W rondlu zagotować dużo wody, do wrzątku delikatnie
włożyć jajka i gotować 3 minuty od momentu, kiedy woda
ponownie zawrze.
4
Jajkawyjąć zwody, przełożyć do kieliszkówdo jaj iłyżeczką
stłuc górną część skorupki. Przyprawić solą i pieprzem,
od razu podać z przygotowanymi tartinkami.
+
1
/
2
bagietki albo 6 kromek
chleba tostowego
+ masło
+ sól i pieprz
Jajka na miękko
z szynką i serem
4
jajka
2
plastry
szynki
gotowanej
Późne śniadania
4
4
cienkie
plastry
sera
cheddar
... oraz
przygotowanie