Previous Page  18 / 21 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 18 / 21 Next Page
Page Background

Sposób

i czas

gotowania

18

Potrawa będzie miała bardziej

rustykalny charakter, jeśli

zamiast bekonu dodana

zostanie słonina.

Porada

40

g

płynnej

śmietany

8

jajek

8—12

plastrów

bekonu

00:10

00:10

Jajecznica

z bekonem

+ 80 g masła

+ sól i pieprz

Późne śniadania

4

1

Wrondlu podgrzaćwodę potrzebną do gotowaniawgorącej

kąpieli. Jajka ubić, pianę przyprawić solą i pieprzem.

2

Nagorącej patelni bez tłuszczu przyrumienić plastrybekonu

po minucie z każdej strony.

3

Do miseczki przełożyć 60 g masła, stopić w rondluwgorą-

cej kąpieli, następnie do stopionego masła dodać pianę

z jajek, bez przerwy mieszając drewnianą łopatką. Kiedy jajka

będą miały konsystencję kremu, wyłączyć gaz, dodać pozostałe

20 g masła i płynną śmietanę.

4

Jajecznicę przełożyć na talerzyki z plastrami bekonu

i od razu jeść.

... oraz

przygotowanie