Previous Page  16 / 21 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 16 / 21 Next Page
Page Background

16

Muffinki

z borówkami

+ 100 g cukru pudru

+ 125 g mąki

+

1

/

2

łyżeczki proszku

do pieczenia

+ szczypta soli

+ 100 ml mleka

Późne śniadania

4

1

Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C (termostat 6).

W salaterce wymieszać trzepaczką cukier z jajkiem

i ubić pianę.

2

Mąkęwymieszać z proszkiemdo pieczenia i solą, następnie

z pianą.

3

Wostatniej chwiliwyjąć borówki z zamrażalnika i delikatnie

dodać do ciasta. Ciastemwypełnić foremki do

3

/

4

wysokości.

4

Piec 20–25 minut, aż muffinki ładnie się przyrumienią.

Zostawić do wystygnięcia i podać.

70

g

masła

jajko

125

g

mrożonych

borówek

... oraz

przygotowanie