Previous Page  14 / 19 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 14 / 19 Next Page
Page Background

14

Przyprawić

PIERŚ Z KURCZAKA

solą i pieprzem, skropić

sokiem z

CYTRYNY

. Owinąć folią spożywczą i marynować

przez godzinę.

CUKINIE

i

RZODKIEWKI

umyć i pokroić

w cienkie plasterki.

SAŁATĘ

wymyć i osuszyć. Na rozgrzanej

grillowej patelni zrumienić cukinię, a następnie przyprawić

solą i oliwą. Na tej samej patelni grillować pierś z kurczaka,

po czym ją ostudzić i pokroić w plasterki. Przeciąć na pół

BAGIETKĘ

, wypełnić ją sałatą (przyprawioną solą i odrobiną

oliwy), cukinią, kurczakiem i rzodkiewkami. Zamknąć

bagietkę i pociąć na kawałki długości 8–10 cm.

4 rzodkiewki

100 g różnych sałat

1 cytryna

2 cukinie

350 g piersi z kurczaka

200 g bagietki

i grillowaną cukinią

Bagietka z kurczakiem

4 łyżki oliwy

extra vergine

sól i pieprz

4 osoby

15 minut

20 minut