14
Przyprawić
PIERŚ Z KURCZAKA
solą i pieprzem, skropić
sokiem z
CYTRYNY
. Owinąć folią spożywczą i marynować
przez godzinę.
CUKINIE
i
RZODKIEWKI
umyć i pokroić
w cienkie plasterki.
SAŁATĘ
wymyć i osuszyć. Na rozgrzanej
grillowej patelni zrumienić cukinię, a następnie przyprawić
solą i oliwą. Na tej samej patelni grillować pierś z kurczaka,
po czym ją ostudzić i pokroić w plasterki. Przeciąć na pół
BAGIETKĘ
, wypełnić ją sałatą (przyprawioną solą i odrobiną
oliwy), cukinią, kurczakiem i rzodkiewkami. Zamknąć
bagietkę i pociąć na kawałki długości 8–10 cm.
4 rzodkiewki
100 g różnych sałat
1 cytryna
2 cukinie
350 g piersi z kurczaka
200 g bagietki
i grillowaną cukinią
Bagietka z kurczakiem
4 łyżki oliwy
extra vergine
sól i pieprz
4 osoby
15 minut
20 minut