12
2 kiście winogron
jasnych i ciemnych
200 g szynki
dojrzewającej
1 główka
CZERWONEJ CYKORII
Czerwona cykoria
Umyć
CYKORIĘ
i pokroić ją w małe romby. Rozgnieść
w miseczce
MALINY
, dodać sok z
POMARAŃCZY
,
szczyptę soli i trochę oliwy. Wszystko wymieszać, dodać
ocet i
MUSZTARDĘ
. Umyć
WINOGRONA
, przeciąć je na pół
i usunąć nasiona. Wymieszać cykorię, winogrona i pokrojoną
w cienkie plasterki
SZYNKĘ
, przyprawić szczyptą soli
i sosem malinowym. Udekorować całymi malinami.
15 g musztardy
70 g malin
1 pomarańcza
z szynką i sosem z malin
oliwa extra vergine
1 łyżeczka
czerwonego octu
sól i pieprz
4 osoby
10 minut