Previous Page  12 / 19 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 12 / 19 Next Page
Page Background

12

2 kiście winogron

jasnych i ciemnych

200 g szynki

dojrzewającej

1 główka

CZERWONEJ CYKORII

Czerwona cykoria

Umyć

CYKORIĘ

i pokroić ją w małe romby. Rozgnieść

w miseczce

MALINY

, dodać sok z

POMARAŃCZY

,

szczyptę soli i trochę oliwy. Wszystko wymieszać, dodać

ocet i

MUSZTARDĘ

. Umyć

WINOGRONA

, przeciąć je na pół

i usunąć nasiona. Wymieszać cykorię, winogrona i pokrojoną

w cienkie plasterki

SZYNKĘ

, przyprawić szczyptą soli

i sosem malinowym. Udekorować całymi malinami.

15 g musztardy

70 g malin

1 pomarańcza

z szynką i sosem z malin

oliwa extra vergine

1 łyżeczka

czerwonego octu

sól i pieprz

4 osoby

10 minut