Previous Page  16 / 19 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 16 / 19 Next Page
Page Background

16

Umyć i drobno pokroić

CEBULĘ

, następnie dusić

na patelni z odrobiną oliwy przez 1–2 minuty. Zdjąć

z ognia i ostudzić. W tym czasie dokładnie umyć i osuszyć

NATKĘ PIETRUSZKI

oraz

SZAŁWIĘ

i drobno je posiekać.

W miseczce rozgnieść widelcem

KOZI SER

, dodać

ZIARNA SEZAMU

, szczyptę pieprzu i duszoną na oliwie

cebulę, przyprawić solą do smaku. Z powstałej masy

serowej uformować kulki o średnicy 2 cm i obtoczyć je

w posiekanych ziołach.

2 łyżeczki

ziaren sezamu

1 pęczek szałwii

1 pęczek natki pietruszki

1 czerwona cebula

240 g koziego sera

z ziołami

Kuleczki serowe

Możesz wzbogacić

to proste danie

mieszanką sałat

sezonowych.

4 łyżki oliwy

extra vergine

sól i pieprz

4 osoby

10 minut

5 minut