16
Umyć i drobno pokroić
CEBULĘ
, następnie dusić
na patelni z odrobiną oliwy przez 1–2 minuty. Zdjąć
z ognia i ostudzić. W tym czasie dokładnie umyć i osuszyć
NATKĘ PIETRUSZKI
oraz
SZAŁWIĘ
i drobno je posiekać.
W miseczce rozgnieść widelcem
KOZI SER
, dodać
ZIARNA SEZAMU
, szczyptę pieprzu i duszoną na oliwie
cebulę, przyprawić solą do smaku. Z powstałej masy
serowej uformować kulki o średnicy 2 cm i obtoczyć je
w posiekanych ziołach.
2 łyżeczki
ziaren sezamu
1 pęczek szałwii
1 pęczek natki pietruszki
1 czerwona cebula
240 g koziego sera
z ziołami
Kuleczki serowe
Możesz wzbogacić
to proste danie
mieszanką sałat
sezonowych.
4 łyżki oliwy
extra vergine
sól i pieprz
4 osoby
10 minut
5 minut