Previous Page  10 / 19 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 10 / 19 Next Page
Page Background

10

Rozłożyć

CIASTO FRANCUSKIE

i posypać je startym

serem

PECORINO

oraz

ZIARNKAMI MAKU

. Wyciąć

trójkąty z ciasta i na każdym z nich położyć porcję

SZYNKI

.

Zwinąć ciasto, aby powstały rożki, położyć je na blaszce

wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować ubitym

ŻÓŁTKIEM

.

Obsypać rożki ziarnkami maku i piec w piekarniku

rozgrzanym do 190°C przez 20 minut.

ziarnka maku

30 g sera pecorino Romano

1 żółtko

5-6 plasterków

szynki wędzonej

1 Opakowanie ciasta

francuskiego

słone

Minirożki

Możesz łatwo zmienić

smak tych rożków,

np. zamienić ser

pecorino na fontinę.

4 osoby

10 minut

20 minut