Previous Page  4 / 19 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 4 / 19 Next Page
Page Background

KUCHNIA PROSTA, A RACZEJ…

SUPERPROSTA

Ileż to razy, z powodu braku czasu, zmęczenia czy też po prostu z braku chęci,

ograniczamy się do zamówienia pizzy, podgrzania mrożonej potrawy czy nawet

otwarcia puszki znalezionej gdzieś w głębi naszej spiżarni.

Nic w tym złego, jeśli zdarza się to raz na jakiś czas. Jednak gdy staje się

codziennością, uświadamiamy sobie, że brakuje nam smaku świeżych owoców

i warzyw, czegoś przyrządzonego z polotem i pasją. A przecież ugotowanie

apetycznego posiłku w krótkim czasie i z niewielkim wysiłkiem

jest bardzo proste, jeśli wiesz, jak to zrobić.

Proste gotowanie, według naszej książki, oznacza używanie niewielu, ale za to

właściwych produktów, i tylko tych. Oznacza także ograniczanie marnotrawstwa,

wykorzystywanie tego, co nam pozostało, i w końcu oszczędzanie czasu…

Prosta kuchnia to pewna filozofia życia, która przede wszystkim czyni je lepszym.

Często uważa się, że prosta kuchnia jest uboga w smaki, monotonna.

Nic bardziej mylnego. Korzystając z naszych porad, z doświadczenia naszych

szefów kuchni, a zwłaszcza z naszych przepisów, można uczynić proste gotowanie

najlepszym sposobem nie tylko na to, by odżywiać się zdrowo,

ale także po prostu dobrze i smacznie jeść.

KUCHNIA DOBRA, ZDROWA… ŚRÓDZIEMNOMORSKA

Ta książka to zestaw przepisów opartych właśnie na kuchni śródziemnomorskiej.

Prostota i praktyczność są mocną stroną tych potraw, zawsze pełnych smaku

i wartości odżywczych. Co więcej, zdrowa kuchnia to często właśnie kuchnia

prosta, esencjalna. Tak więc wszystko się zgadza. Nie pozostaje nic innego,

jak zacząć eksperymentować z bardzo prostą kuchnią.

4