Previous Page  28 / 30 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 28 / 30 Next Page
Page Background

65

s

´

niadania

1

2

owocowy

z mlekiem

sojowym

Koktajl

Owoce starannie umyć i włożyć do miksera.

Owoce zmiksować z mniejszą lub większą ilością mleka sojowego w zależności

od tego, czy koktajl ma być rzadszy czy gęstszy. Podczas miksowania można do-

dać kostkę lodu, żeby koktajl był bardziej „kremowy”. Udekorować listkami mięty.

Owoce sezonowe koniecznie z uprawy biologicznej, na przykład banan,

jabłko, ananas, rabarbar, kiwi, papaja, imbir, z tym że najlepiej wybrać

drobne, na przykład borówki, maliny, jeżyny, porzeczki, agrest.

W każdym razie mogą to być dowolne owoce z wyjątkiem cytrusów, fig

i kaki oraz mleko sojowe i 1 łyżeczka nasion babki płesznik (opcjonalnie).

składniki