Previous Page  29 / 30 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 29 / 30 Next Page
Page Background

66

s

´

niadania

składniki

1

2

3

4

Chleb

owsiano-

słonecznikowy

350 ml wody wymieszać z olejem sezamowym i z syropem klonowym. Wszystkie

suche składniki wsypać do miseczki i zalać przygotowaną emulsją.

Z ciasta uformować chleb o kształcie cegły i przełożyć do formy do pieczenia.

Przykryć ściereczką i zostawić na 12 godzin.

Chleb posmarować 2 łyżkami wody. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, wło-

żyć chleb i piec przez około 40 minut. Po tym czasie chleb wyjąć z piekarnika

i z formy i zostawić do wystygnięcia w temperaturze pokojowej.

Chleb pokroić w kromki i podawać z awokado, serkiem roślinnym z jogurtem so-

jowym.

150 g płatków owsianych, 125 g pestek słonecznika, 90 g siemienia

lnianego, 75 g migdałów, 2 łyżki nasion chia, 3 łyżki nasion babki

płesznik, 1 łyżeczka gomasio,3 łyżki oleju sezamowego, 3 łyżki syropu

klonowego.