

66
s
´
niadania
składniki
1
2
3
4
Chleb
owsiano-
słonecznikowy
350 ml wody wymieszać z olejem sezamowym i z syropem klonowym. Wszystkie
suche składniki wsypać do miseczki i zalać przygotowaną emulsją.
Z ciasta uformować chleb o kształcie cegły i przełożyć do formy do pieczenia.
Przykryć ściereczką i zostawić na 12 godzin.
Chleb posmarować 2 łyżkami wody. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, wło-
żyć chleb i piec przez około 40 minut. Po tym czasie chleb wyjąć z piekarnika
i z formy i zostawić do wystygnięcia w temperaturze pokojowej.
Chleb pokroić w kromki i podawać z awokado, serkiem roślinnym z jogurtem so-
jowym.
150 g płatków owsianych, 125 g pestek słonecznika, 90 g siemienia
lnianego, 75 g migdałów, 2 łyżki nasion chia, 3 łyżki nasion babki
płesznik, 1 łyżeczka gomasio,3 łyżki oleju sezamowego, 3 łyżki syropu
klonowego.