Spis treści
Specjalne podziękowania
4
Jak korzystać z tej książki
5
Kod kolorystyczny poszczególnych sekcji
6
Ustal swój plan posiłków
7
Przygotowywanie posiłków i przepisy kulinarne
10
10 kroków dla poprawy zdrowia autorstwa Karen Graham
11
1. Jedz śniadania
12
2. Jedz porcje odpowiedniej wielkości
12
3. Najadaj się warzywami i owocami
13
4. Spożywaj mniej tłuszczów
16
5. Pij więcej wody
21
6. Ogranicz cukier
22
7. Ogranicz sól i alkohol
23
8. Kupuj mądrze
26
9. Ogranicz jedzenie w restauracjach
26
10. Spaceruj dla zdrowia
27
Grupy pokarmowe
31
Zboża i skrobia
32
Warzywa i owoce
34
Pokarmy bogate w wapń
36
Mięso i inne proteiny
38
Pokarmy bogate w zdrowe tłuszcze
40
Dobór pokarmów a wartości odżywcze
42
Dania i przekąski, przepisy kulinarne
43
Śniadania
45
Drugie śniadania
77
Obiady, kolacje
111
Przekąski
275
Dobór pokarmów a zdrowa dieta
286
Indeks
318