3
Spis treści
Wstęp 4
Algi 7
Ananas 9
Awokado 11
Banan 13
Bazylia 15
Borówki 18
Brokuły 20
Brukselka 22
Burak zwyczajny 24
Cebula 26
Chrzan 29
Ciecierzyca 31
Cytryna 34
Czereśnie 37
Czosnek 39
Dynia 43
Dzika róża 46
Dziki bez czarny 48
Fasola 50
Figa 53
Granat 55
Gruszka 58
Gryka 61
Imbir 64
Jabłko 67
Jeżyny 71
Jęczmień 73
Kakao 75
Kaki 77
Kalafior 79
Karczoch 82
Kasztany 84
Kiwi 86
Komosa ryżowa 89
Maliny 91
Mango 93
Marchew 95
Migdały 97
Miłorząb dwuklapowy 100
Miód wrzosowy 102
Mleko migdałowe 104
Mniszek 106
Oliwki i oliwa 109
Orzechy laskowe 113
Orzechy włoskie 115
Owies 117
Papryczka czerwona
pikantna 119
Pietruszka 123
Pistacje 126
Pomarańcza 128
Porzeczki 131
Pszenica 133
Ryż 136
Seler 139
Szparagi 141
Szpinak 143
Truskawki 145
Winogrona winne 148
Podsumowanie:
co pomaga, czego unikać 151