W dniach od 23-12-2024 do 20-01-2025 przeprowadzamy inwentaryzację naszych książek. W tym okresie jest możliwość dokonywania zakupów w naszym sklepie ale tylko z formą płatności - za pobraniem. Towar wyślemy zaraz po zakończeniu inwentaryzacji. Przepraszamy za niedogodności.
szkola_cukiernictwau_max

Szkoła cukiernictwa. Le Cordon Bleu. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku

-35%
Oszczędzasz: 41,65 zł
Cena: 
119,00 zł
77,35 zł
Najniższa cena z 30 dni: 77.35 zł
Darmowa dostawa od 99 zł
Nie dotyczy: Strefy katechety, Strefy edukacji, strefy Dla parafii oraz płatności za pobraniem
Zamów teraz, a wyślemy jeszcze dziś
Dotyczy płatności on-line lub za pobraniem
30 dniowy termin zwrotu
Dotyczy osób indywidualnych
  • 9788381440400-1
  • 9788381440400-2
  • 9788381440400-3
  • 9788381440400-4
  • 9788381440400-5
  • 9788381440400-6
Zajrzyj do książki Zajrzyj do książki

Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast. Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.

Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.
 
Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.

 

"Trudno się oprzeć tej książce. Klasyka cukiernictwa krok po kroku, a w roli przewodników szefowie kuchni i nauczyciele ze słynnej szkoły Le Cordon Bleu. Nawet ja uwierzyłem, że dam radę! I tego Wam również życzę!"
Bartek Kieżun – Krakowski Makaroniarz, dziennikarz i autor książek kulinarnych

Zobacz podobne książki

4916