Smaki kuchni włoskiej. Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy
Dotyczy płatności on-line lub za pobraniem
To nie jest kolejna książka kucharska! To pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce.
Przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia ta jest tak wyjątkowa. Podróż przez kulinaria Włoch dzięki pięknym fotografiom oraz tekstom obfitującym w ciekawostki i anegdoty dla każdego czytelnika będzie wręcz oszałamiająca. Naturalnie na trasie tej podróży znajdują się również liczne przepisy i tradycyjne włoskie sposoby przyrządzania potraw. Żadne włoskie specjały nie będą już miały przed nami tajemnic:
- sery i makarony
- ryż i produkty zbożowe
- pieczywo, pizza i focaccia
- mięso i wędliny
- ryby, mięczaki i skorupiaki
- warzywa i owoce
- zioła, przyprawy i dodatki
- typowe torty, ciasta i ciastka
- lody i czekolada, kawa i wino.
Odbiorcy:
- pasjonaci wszystkiego, co związane ze sztuką przyrządzania potraw
- osoby chcące poszerzyć swoje umiejętności kulinarne i wiedzę na temat kuchni włoskiej
- każdy, kto szuka pięknego, a jednocześnie praktycznego upominku